NL EN
DONEER NU!

Slijters boos over opduiken accijnsstijging in concepttekst

30 augustus 2018

De Koninklijke SlijtersUnie, de vereniging voor slijters in het mkb, is boos over de conceptversie van het Nationaal Preventieakkoord. In het akkoord dat staatssecretaris Blokhuis in oktober presenteert, is volgens de vereniging op het laatste moment een passage toegevoegd waarin staat dat de accijns op alcohol jaarlijks moet kunnen meestijgen met de inflatie.

Op die manier wordt prijs voor alcohol geleidelijk hoger. Onderhandelaar Ron Andes van de SlijtersUnie voelt zich in zijn hemd gezet. "We zitten met tientallen partijen om de tafel. Bij de voorlaatste versie waren de deelnemende partijen, uit zowel de medische als commerciële hoek, het zo goed als eens. In de conceptversie troffen we deze voetnoot aan welke nooit besproken is."

Voor Andes is deze toevoeging onacceptabel. "We zitten met volwassen mensen aan tafel, je maakt goede afspraken en dan staat er opeens iets in wat nooit besproken is en wat je niet wilt. Dan voel je je niet serieus genomen. Wij dringen erop aan dat dit eruit moet, anders stappen wij uit de onderhandelingen. Dit hebben wij ook bij de laatste bespreking aangegeven."

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws