NL EN
DONEER NU!

Bijna driekwart post-covid patiënten drinkt riskant

6 juni 2022

Onderzoek uitgevoerd in het Mater Hospital in Dublin heeft significant bewijs gevonden van neurologische en psychiatrische aandoeningen bij Ierse patiënten met post covid. De studie is verschenen in HRB Open Research.

Uit de studie, met 155 patiënten gedurende 14 maanden, bleek dat 18,3% tekenen had van matige tot ernstige depressie één jaar na het krijgen van covid, 21% vertoonde symptomen van posttraumatische stress en 72% had riskante niveaus van alcoholgebruik (screening AUDIT C).

Het onderzoeksverslag stelt dat depressie, angst en posttraumatische stress vaker voorkomen bij post covid-patiënten met een voorgeschiedenis van psychische aandoeningen en/of die ernstigere vormen van acute covid-infectie hebben meegemaakt. Maar ook patiënten zonder voorgeschiedenis van depressie of angst voorafgaand aan hun covid-infectie, komen nu met neurologische aandoeningen in de kliniek.

Bronnen: thetimes.co.uk en thejournal.ie.

broughan---mental-health-and-alcohol-use-among-patients-attending-a-post-covid-19-follow-up-clinic.pdfbroughan---mental-health-and-alcohol-use-among-patients-attending-a-post-covid-19-follow-up-clinic.pdf (641 kB)

Laatste nieuws