NL EN
DONEER NU!

Denemarken verbiedt verkoop van alcohol na 24:00 uur in nachtleven-gebieden

14 november 2021

Denemarken verbiedt verkoop van alcohol na 24:00 uur in nachtleven-gebieden De Deense regering kondigde zondag een verbod aan op de verkoop van alcohol 's nachts in sommige risicowijken. "We kunnen niet accepteren dat jongeren voor onveiligheid zorgen in een hele buurt", zegt Astrid Krag, minister van Sociale Zaken.

De door de sociaal-democraten geleide Deense regering is van plan om "vroegtijdige en gerichte maatregelen" te nemen tegen bepaalde jongeren die "wanordelijk gedrag vertonen", door hen op bepaalde tijden, vooral 's nachts, uit winkelcentra of voorstedelijke treinstations te weren, zo maakte de regering in een persbericht bekend.

Volgens een politie-enquête die in maart 2020 werd gepubliceerd, voelt 85,6% van de Denen zich veilig, maar slechts 70,9% van de mensen in 'risicowijken'. Verder komt ongeveer een op de vijf gevallen van geweld in het uitgaansleven voor, waarbij het vooral jongeren betreft die de dader doorgaans niet van tevoren kennen.

De sociaal-democraten willen de verkoop van alcohol in winkels tussen middernacht en vijf uur 's ochtends in 'nachtleven'-gebieden verbieden. Bovendien wordt het ‘paraderijden’ met dikke auto’s ’s nachts in uitgaansgebieden aan banden gelegd.

Bars en nachtclubs zullen ook meer portiers moeten inzetten. Bepaalde overtreders kunnen in de toekomst een twee jaar durend verbod opgelegd kunnen krijgen pubs en uitgaansstraten te betreden.

Voor de nieuwe maatregelen is wetgeving nodig.

Bron: regeringen.dk.

et-tryggere-danmark_digital_final_04-1.pdfet-tryggere-danmark_digital_final_04-1.pdf (23,0 MB)

Laatste nieuws