NL EN
DONEER NU!

Stoppen met alcohol bij wedstrijden veldrijden?

6 januari 2024

Tijdens de wedstrijden veldrijden in de kerstperiode waren er diverse incidenten. Met als dieptepunt een spugende Mathieu van der Poel naar boe-roepende en bier- en urine gooiende zatlappen in Hulst.

Hoe voorkom je dat nu? In de WielerFlits Podcast wordt door 3 betrokkenen een poging gedaan deze vraag te beantwoorden.

Eén van de oplossingen is in ieder geval de afstand tussen renners en publiek wat te vergroten. Het is echter onduidelijk welke financiële gevolgen deze aanpassing zou hebben. De kostenpost voor het vergroten van de afstand zou funest kunnen zijn voor het veldrijden.

Een andere oplossing is sociale controle binnen de groep supporters. Zij moeten elkaar durven aan te spreken. Men zou ook kunnen denken aan meer politie in burgerkleding. Zij kunnen de supporters die problemen geven eruit halen.

Maar in de podcast wordt ook één simpele en duidelijke oplossing genoemd: een alcoholverbod. “Dan zijn 90 tot 95% van de problemen opgelost. Het gooien met urine, dat doe je niet als je je volle verstand erbij hebt.”

Toch is het niet zo simpel. “Het probleem is in hoeverre alcohol nodig is voor organisatoren om de cross financieel rendabel te maken.” En er zullen veel bezwaren komen van de fans.

Bron: wielerflits.nl.

Laatste nieuws