NL EN
DONEER NU!

Minister wil met transportsector praten over alcoholslot

31 maart 2018

Minister wil met transportsector praten over alcoholslot Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat gaat met de transportsector om de tafel om te kijken of vrachtwagens een alcoholslot moeten krijgen. Ze zei dat naar aanleiding van twee ongelukken die vanochtend veroorzaakt werden door dronken chauffeurs.

Van Nieuwenhuizen noemt het ongelofelijk en schandalig dat de truckers beschonken in hun cabine zijn gaan zitten. "Juist van professionals zou je mogen verwachten dat ze verantwoordelijk gedrag laten zien", zei ze.

Op vragen van de NOS of een alcoholslot een uitkomst kan bieden, antwoordde de minister dat ze met de sector gaat kijken naar oplossingen. "Er zijn al bedrijven die een alcoholslot gebruiken. We moeten met elkaar bespreken hoe we dit verder kunnen aanpakken", aldus Van Nieuwenhuizen.

Dat is opvallend, want de minister heeft eerder met collega Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid een plan van aanpak gemaakt en naar de Kamer gestuurd. Daarin was opgenomen dat de ministers definitief afscheid nemen van het alcoholslot. Rechters legden dat te weinig op, het bleek niet waterdicht en te weinig efficiënt.

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws