NL EN
DONEER NU!

In Nederland komen geen bierkratautomaten

29 september 2014

In Nederland komen geen bierkratautomaten Misset Horeca meldt dat bierbrouwer AB Inbev zelf rechtstreeks bier aan consumenten gaat verkopen. De brouwer heeft een bierkratautomaat geplaatst op een grote parkeerplaats in de Belgische plaats Handzame. Er kunnen achttien kratten en zestien verpakkingen met telkens zes blikjes bier in. Of de automaten ook elders komen, hangt af van de resultaten in Handzame.

"Omdat we willen vermijden dat jongeren onder de 16 jaar gekoeld bier kunnen kopen, vraagt de automaat eerst de identiteitskaart van de klant", zegt An Teyssen, woordvoerster van AB InBev.

Gevraagd naar de mogelijkheden in Nederland, wijst Sandra van Ginneken, adviseur Drank- en Horecawet van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, op artikel 16 van de Drank- en Horecawet dat verstrekking van alcohol middels automaten verbiedt (met uitzondering van minibars in hotelkamers). Van Ginneken: "Ik ben blij dat er bij ons geen bierkratautomaten geplaatst kunnen worden. Het zou de beschikbaarheid van alcohol enorm vergroten. En ik heb ook zo mijn twijfels over de werking van de leeftijdscontrole.”

Bron eerste 2 alinea's: missethoreca.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl