NL EN
DONEER NU!

Van Rijn beantwoordt Kamervragen over effectiviteit schoolvoorlichting

17 augustus 2015

Van Rijn beantwoordt Kamervragen over effectiviteit schoolvoorlichting Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) heeft de vragen beantwoord van het Kamerlid Vera Bergkamp (D66) over een artikel in de Telegraaf waarin sprake was van een rapport van het Trimbos-instituut waaruit zou blijken dat kinderen door voorlichting op het gebied van alcohol en drugs juist nieuwsgieriger naar alcohol en drugs worden.

De staatssecretaris benadrukt in zijn antwoord dat het onderzoek van het Trimbos-instituut waaruit dat zou blijken betrekking heeft op het lesprogramma 'De Gezonde School en Genotmiddelen' in het basisonderwijs. Er zijn ook door andere partijen onderzoeken uitgevoerd naar andere programma’s in het basisonderwijs. Al deze onderzoeken lieten geen effecten zien van voorlichting bij die groep leerlingen.
Wel zou voorlichting op die leeftijd ertoe kunnen leiden dat leerlingen een positievere houding gaan krijgen. Om dat te voorkomen is het Trimbos-instituut gestopt met voorlichting over alcohol en roken aan basisschoolleerlingen.

Bron: rijksoverheid.nl.

Laatste nieuws