NL EN
DONEER NU!

WHO presenteert het actiepakket SAFER

28 september 2018

Vandaag heeft de WHO op een bijeenkomst over alcohol en duurzame ontwikkeling in New York, SAFER gepresenteerd. SAFER is een WHO-initiatief om lidstaten te ondersteunen die de wereldwijde doelstelling willen realiseren om tegen 2025 het schadelijk alcoholgebruik met 10% te verminderen.

SAFER bestaat uit een actiepakket dat de WHO samen met onder meer de Verenigde Naties en de Global Alcohol Policy Alliance heeft ontwikkeld.

"We zijn trots om SAFER te introduceren - een pakket bewezen interventies om de schade veroorzaakt door alcohol te verminderen, en een nieuw partnerschap om wereldwijde actie te katalyseren", zei dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie. "We hebben regeringen nodig die effectieve maatregelen willen invoeren en bereid zijn beleid te ontwikkelen om schadelijke alcoholgebruik te verminderen."

"We hebben te weinig vooruitgang geboekt sinds de goedkeuring door de World Health Assembly van de 'Wereldwijde strategie om het schadelijke gebruik van alcohol te verminderen' acht jaar geleden. SAFER geeft een nieuwe impuls voor actie”, aldus WHO adjunct-directeur-generaal dr. Svetlana Axelrod. Dr. Axelrod voegt daaraan toe: "We moedigen landen aan om actie te ondernemen, hun voortgang te bewaken en de ontwikkeling van hun alcoholbeleid te vrijwaren van commerciële belangen.”

SAFER biedt vijf krachtige strategische acties die prioriteit moeten krijgen:
- Beperk de beschikbaarheid van alcohol.
- Neem maatregelen tegen rijden onder invloed van alcohol.
- Bied simpele toegang tot screening, korte interventies en behandeling.
- Verbied of beperk alcoholreclame, sponsoring en promotie.
- Verhoog de prijzen van alcohol via accijnzen en prijsbeleid.

Bron: newspatrolling.com.

safer-brochure.pdfsafer-brochure.pdf (1,85 MB)

Laatste nieuws