NL EN
DONEER NU!

Belgische regeringen komen eind oktober met alcoholplan

5 januari 2016

Eind oktober moet er een akkoord bereikt zijn over een 'alcoholplan'. Dat stelt Brussels staatssecretaris Cécile Jodogne, verantwoordelijk voor Gezondheidsbeleid in de Franse Gemeenschapscommissie. Het voornemen vloeit voort uit een rapport van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) waaruit bleek dat één op de tien Belgen met een alcoholprobleem kampt.

Voor Cécile Jodogne moet het toekomstige plan een driedelig doel nastreven: de aan alcohol gerelateerde schade voorkomen en verminderen; een beleid voeren dat gericht is op risicogroepen en op risicosituaties; en het onaangepaste, buitensporige, problematische en risicovolle gebruik van alcohol bestrijden.

Momenteel is een werkgroep actief, bestaande uit de vertegenwoordigers van de verschillende ministers van Gezondheid en hun collega's die distributie en marketing van alcohol in hun dossier hebben. “Alle actoren zullen rond de tafel een constructieve houding moeten aannemen als we de vooropgestelde doelstellingen willen behalen", verklaart Cécile Jodogne.

Bron: hln.be.

Laatste nieuws