NL EN
DONEER NU!

'Onbegrijpelijke versoepeling' ventilatie-eisen horeca

1 juli 2021

Als gevolg van het schrappen van het Besluit eisen inrichtingen Drank- en Horecawet (tegelijk met de inwerkingtreding van de Alcoholwet) per 1 juli jl. gelden nu minder strenge eisen voor de ventilatie in horeca. De ventilatieregels in de alcoholregelgeving zijn nu vervangen door de eisen in het Bouwbesluit.

"Dat de ventilatieregels versoepeld worden, is onbegrijpelijk in deze coronatijd", zegt Binnenklimaat Nederland in een reactie bij BNR. "De eisen worden vijf keer minder", zegt directeur Remi Hompe. Ook bij Koninklijke Horeca Nederland zorgen de nieuwe ventilatieregels voor verbazing. Minder ventilatie in nieuwe zaken gaat niet samen met de huidige coronacrisis en de versoepelingen, vindt de brancheorganisatie.

Naast de versoepelingen voor de ventilatie, zijn ook twee andere technische voorschriften voor de horeca uit dat Besluit op de schop gegaan. Er gaan minder strenge regels gelden voor het inrichten van toiletten en er worden andere eisen gesteld aan de plafondhoogte. Ook deze voorschriften zijn nu vervangen door de voorschriften uit Bouwbesluit 2012.

Bron: gawalo.nl.

Laatste nieuws