NL EN
DONEER NU!

Spandoek op Amsterdamse Wallen: 'Geen alcohol in de publieke ruimte'

11 december 2018

Spandoek op Amsterdamse Wallen: 'Geen alcohol in de publieke ruimte' De gemeente Amsterdam waarschuwt met een spandoek op de Wallen dat er geen alcohol op straat gedronken mag worden. Op het spandoek, dat bij De Oude Kerk hangt, staat dat het gebied een '0.0% zone' is. 'No alcohol in public spaces. €95 fine', staat er in het Engels geschreven.

Er geldt al een paar jaar een alcoholverbod op de Wallen, maar toch wordt er nog regelmatig alcohol op straat gedronken. "We hebben het idee dat het alcoholverbod nog niet goed bekend is", zegt een woordvoerder van de gemeente. "Met de campagne is het duidelijk voor bezoekers dat alcohol drinken niet mag. Handhavers kunnen er naar wijzen en zeggen dat mensen het hadden kunnen weten."

Ook kroegbazen krijgen te maken met het aanscherpte alcoholbeleid. Wie een overduidelijk dronken gast nog inschenkt, kan gestraft worden met een week sluiting. Dit wordt opnieuw onder de aandacht gebracht van de horeca die in het gebied gevestigd is.

De gemeente zal ook het aantal rondleidingen in de avonduren beperken. Via een wijziging in de lokale regelgeving, de APV, mogen gidsen vanaf 1 april geen groepen meer rondleiden over de Wallen in de avonduren. Daarnaast moeten winkels die 's nachts open blijven, zoals snackbars, om 04:00 uur dicht, terwijl dat nu 06:00 uur is.

Bronnen: at5.nl en parool.nl.

Laatste nieuws