NL EN
DONEER NU!

Zorgt Dry January voor drukte bij alcoholvrije slijterij?

26 januari 2023

Hoewel na de feestdagen bij veel consumenten de broekriem wordt aangehaald, neemt bij de Amsterdamse vestiging van Nix & Nix in januari de omzet juist toe. Wim Boekema (43), medeoprichter van de alcoholvrije slijterij: "Daar speelt Dry January echt een rol in."

Boekema vertelt dat, zeker in Amsterdam, deze maand steeds meer klanten alcoholvrije wijn, bier en cocktails komen proberen. Hiermee ontkomt Nix & Nix aan de traditioneel rustigere periode die veel andere detailhandels in januari ervaren.

Ook Martijn Planken van IkPas, de Nederlandse organisator van Dry January, verbaast de klandizietoename bij Nix & Nix niet. Hij vertelt dat Dry January steeds meer aanhang krijgt in de Nederlandse samenleving. ‘Uit onderzoek van Ikpas blijkt dat bij zeventig procent van de DryJanuary-deelnemers de alcoholinname fors daalt na januari. "Dat er ondernemers zijn die daarbij proberen te helpen, is mooi om te zien," vindt Planken.

Jan Dusseldorp van de Amsterdamse slijterij Sterk weet niet zeker of er een direct verband is. "Alcoholvrije producten worden de laatste tijd steeds populairder. Daar heeft Dry January niets mee te maken."

Bron: napnieuws.nl.

Laatste nieuws