NL EN
DONEER NU!

Kamerlid Ziengs past zijn initiatiefwetsvoorstel aan

12 juni 2020

Kamerlid Ziengs past zijn initiatiefwetsvoorstel aan Het Kamerlid Erik Ziengs (VVD) heeft zijn in juni 2018 aanhangig gemaakte initiatiefwetsvoorstel tot wijziging van de Drank- en Horecawet aangepast en naar de Tweede Kamer gezonden. Het wetsvoorstel wil de mogelijkheden verruimen alcohol te verkopen en te schenken, door mengformules toe te staan, dus 'blurring' mogelijk te maken.

Het wetsvoorstel is gewijzigd naar aanleiding van het advies van de Raad van State. Omdat de wijzigingen nogal omvangrijk zijn, heeft de wijziging niet de vorm van een 'nota van wijziging', maar van een geheel gewijzigd wetsvoorstel.

De Tweede Kamer zal op korte termijn een besluit moeten nemen over de nu te volgen procedure. Er is immers sprake van samenloop met het wetsvoorstel van Paul Blokhuis dat volgens de voorlopige agenda van de Tweede Kamer onmiddellijk na het zomerreces plenair wordt behandeld.

Wim van Dalen, directeur van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, gaat samen met enkele andere gezondheidsorganisaties, het wetsvoorstel inhoudelijk bestuderen. "We hadden veel kritiek op de eerdere versies van dit wetsvoorstel en zijn benieuwd of hij wat met onze kritiek heeft gedaan en wat er allemaal is aangepast."

wetsvoorstel-ziengs-juni-2020-inclusief-memorie-van-toelichting--advies-raad-van-state_2.pdfwetsvoorstel-ziengs-juni-2020-inclusief-memorie-van-toelichting--advies-raad-van-state_2.pdf (393 kB)

Laatste nieuws