NL EN
DONEER NU!

Roep om kankerwaarschuwing op alcoholhoudende dranken

27 juni 2019

Roep om kankerwaarschuwing op alcoholhoudende dranken De Consumer Federation of America (CFA), de Amerikaanse consumentenbond, heeft recent de federale overheid per brief opgeroepen om de huidige verplichte waarschuwingstekst op alcoholhoudende dranken aan te passen in verband met de nieuwste kennis over de relatie tussen alcohol en kanker.

De brief is mede ondertekend door 13 gezondheidsorganisaties, zoals het American Institute for Cancer Research, de American Public Health Association, Breast Cancer Action, het Center for Science in the Public Interest en de U.S. Alcohol Policy Alliance.

De tekst die de organisaties voorstellen is: "Overheidswaarschuwing: volgens de Surgeon General kan consumptie van alcoholhoudende dranken kanker veroorzaken, waaronder borstkanker en dikke darmkanker."

De CFA zegt dat hun doel is het publiek bewust te maken van het vrijwel onbekende verband tussen alcohol en kanker. Volgens een onderzoek van het American Institute for Cancer Research kent nog niet de helft van de Amerikaanse volwassenen de connectie tussen beide. Thomas Gremillion, directeur Voedselbeleid bij de CFA: "Het is de industrie gelukt om een gezondheidshalo te creëren rond alcohol. De overheid heeft de verantwoordelijkheid om consumenten informatie te geven die ze nodig hebben om weloverwogen beslissingen te nemen over alcohol, net als bij tabak."

Bron: consumerfed.org

consumer-and-public-health-group-joint-comments-to-ttb-re-cancer-warning-6-26-19.pdfconsumer-and-public-health-group-joint-comments-to-ttb-re-cancer-warning-6-26-19.pdf (349 kB)

Laatste nieuws