NL EN
DONEER NU!

Het Sterke Reddertje werkt niet tegen een kater

28 september 2019

Het Sterke Reddertje werkt niet tegen een kater Het Sterke Reddertje is een voedingssupplement dat belooft je lichaam te ondersteunen in de strijd tegen de kater, zodat je gezond en effectief herstelt, waardoor je fris wakker wordt. De flesjes zijn niet goedkoop. Volgens de leverancier is het product "veilig en bewezen effectief".

Frans Russel, hoogleraar Farmacologie en Toxicologie van het Radboud UMC, bekeek het antikatermiddel op verzoek van Radar. "Met dit voedingssupplement zal je de volgende ochtend niet zonder kater opstaan", zegt Russel. "Een kater is heel moeilijk te behandelen. Er is voor dit middel ook geen wetenschappelijk bewijs. Zo'n middel kan wel als placebo werken. Het placebo-effect is 20 tot 30% bij bepaalde klachten als hoofdpijn en misselijkheid." Russel zegt wel dat er alleen maar onschuldige ingrediënten in het supplement zitten, dat het dus het geen kwaad kan voor je gezondheid.

Het Sterke Reddertje claimt dat het uitdrogingsverschijnselen helpt tegengaan. "Dat werkt niet, want uitdroging treedt al op na het eerste glas alcohol. Het enige wat je kan doen om uitdroging te voorkomen is tussen elk glas alcohol een glas water te drinken."

Bron: avrotros.nl.

Laatste nieuws