NL EN
DONEER NU!

Amsterdam verbiedt bierfiets in binnenstad

22 juni 2016

Amsterdam verbiedt bierfiets in binnenstad Burgemeester Van der Laan kan de bierfiets per 2017 verbieden 'in gebieden waar de meeste klachten zijn'.

De 'groepsfiets' wordt in de woensdag gewijzigde Algemene Plaatselijke Verordening omschreven als 'een door meerdere personen door trapaandrijving voortbewogen fiets waarop, naast de bestuurder, drie of meer personen tegen betaling kunnen plaatsnemen'.

Al staat in de nieuwe APV niet dat de bierfiets als object non grata wordt verklaard in de gehele binnenstad, dat scenario ligt wel voor de hand, bevestigt een woordvoerder van Van der Laan. "De burgemeester voert geen persoonlijke vendetta tegen de bierfiets, maar waar de ruimte beperkt is en mensen last hebben van lawaai en het verkeer wordt opgestopt ligt een verbod voor de hand."

Volgens Ard Karsten, die met zijn bedrijfje Damtours geestelijk vader is van de bierfiets in Amsterdam, kan de APV juridisch niet door de beugel. Maar meer nog dan op advocaten rekent hij op zijn eigen creativiteit: "Ondernemen is topsport, dus ik heb mijn volgende plannetje allang klaar. Bijvoorbeeld om in een colonne van kleinere fietsen te gaan rijden."

Bron: volkskrant.nl.

Laatste nieuws