NL EN
DONEER NU!

Erasmusuniversiteit neemt maatregelen tijdens introductieweek

22 augustus 2023

De Eurekaweek, de introductieweek van de Erasmus Universiteit Rotterdam, draait niet meer alleen om drank. Toch wil de Alliantie Alcoholbeleid Nederland graag meer maatregelen van de universiteit.

Sinds de alcoholleeftijd is verhoogd naar 18 jaar, zijn er al evenementen voor mensen die het drinken graag overslaan. De tap gaat ook later open en er is een verbod op drankspelletjes. En sinds de pandemieprogramma’s staat er op minder plekken een bar. En tijdens die cantus wordt bewust ‘festivalbier’, met een lager alcoholpercentage, verkocht.

Maar er is nog steeds een bar op de campus, en er is een paviljoen en een supermarkt die drank verkopen. Wim van Dalen van de Alliantie Alcoholbeleid Nederland is er geen fan van. Het College van Bestuur zei echter eerder dat het de noodzaak om de beschikbaarheid en verkoop van alcohol te beperken niet ziet.

"Drank zou niet onbeperkt beschikbaar moeten zijn", vindt Van Dalen. "Dat het zelfs op een campus te koop is, stimuleert het gebruik. Of het straalt in ieder geval uit dat het geaccepteerd wordt. Alcohol is een sluipmoordenaar. Dat is een eng woord, maar het past wel. Als je te veel en te vaak drinkt, gaat alcohol sluipenderwijs z’n gang wat je gezondheid betreft. Besturen van universiteiten zouden hun verantwoordelijkheid moeten nemen."

Bron: erasmusmagazine.nl.

Laatste nieuws