NL EN
DONEER NU!

Bierfraudeurs voor de strafrechter

12 april 2019

Een echtpaar uit Nijkerk werd onlangs in een civiele procedure veroordeeld en moet minstens 200.000 euro schadevergoeding betalen aan Heineken vanwege de handel in ‘foute bierfusten’ tussen 2015 en 2017. Vandaag staat het duo ook voor de strafrechter. Het OM verdenkt hen van merkenfraude.

Het echtpaar runde een wasstraat op het bedrijventerrein van Nijkerk en een evenementencentrum in het naburige Nijkerkerveen. Om wat bij te verdienen besluit het tweetal vaten van bekende biermerken als Heineken, Amstel en Grolsch te vullen met merkloos bier. Het eigen merk-bier dat het duo daarvoor gebruikt is doorgaans minstens de helft goedkoper dan het veel duurdere bier van de grotere brouwerijen in Nederland.

Om geen argwaan te wekken, beplakt het stel de fusten met stickers van Heineken, Grolsch en Amstel. Het bedrijf Qualitylabel BV uit Terschuur levert daarvoor duizenden stickers en labels van de bekende biermerken. Vanaf eind 2015 hervult en verkoopt het Nijkerkse echtpaar volgens Heineken en de FIOD duizenden vaten merkloos bier onder de noemer van Heineken, Amstel en Grolsch. Dat gebeurt met een professionele hervulinstallatie in een van de bedrijfspanden van het duo in Nijkerk. Zeker vijftien bedrijven uit het hele land zouden het bier hebben afgenomen.

Uitspraak in civiele zaak: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBROT:2019:1824

Bron: ad.nl.

Laatste nieuws