NL EN
DONEER NU!

Onderzoek naar combinatie alcohol en cannabis

23 februari 2017

Scott Lukas, professor in psychiatrie en farmacologie aan de Harvard Medical School, heeft twee onderzoeken uitgevoerd waarin hij mensen dronken en high maakte, en daarna hun reacties observeerde.

Wiet roken, zo ontdekte hij, activeert de cannabinoïde-2-receptoren (CB2) in je lichaam, wat een effect kan hebben op de snelheid waarmee je lichaam alcohol opneemt. Dat heeft te maken met de motiliteit van je maagdarmkanaal. Die verandert dusdanig dat je bloedalcoholgehalte daadwerkelijk lager is dan als je alleen alcohol had gedronken.

Uit zijn tweede onderzoek bleek dat alcohol het omgekeerde effect heeft op THC: als je eerst drinkt en dan blowt, schiet het niveau van THC in je plasma omhoog, waardoor je veel meer high wordt. Dat komt doordat alcohol de bloedvaten in je spijsverteringskanaal open gooit, waardoor de THC makkelijker opgenomen wordt – een bevinding die ook bevestigd werd door uit 2015. Er zitten echter wel grenzen aan dit positieve effect: als je te veel drinkt voordat je gaat blowen, loop je het risico dat je kotsmisselijk wordt doordat je té high wordt.

Bron: vice.com.

Laatste nieuws