NL EN
DONEER NU!

Boa’s uitruilen komt inmiddels vaker voor

16 januari 2018

Boa’s uitruilen komt inmiddels vaker voor Veel kleinere gemeenten in Nederland doen het al of denken erover na: het onderling uitruilen van buitengewone opsporingsambtenaren.

Zeven van de acht gemeenten in de Achterhoek (Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk) beschikken ieder over beperkte toezichtcapaciteit op het gebied van Drank- en Horecawet en de Algemene Plaatselijke Verordening. Zij sloten een convenant waarin afspraken zijn opgenomen over het uitruilen van boa’s en toezichthoudende ambtenaren. Dit najaar werd het convenant ondertekend. In dat convenant staat onder andere welke partijen samenwerken, hoe binnen de samenwerking wordt aangestuurd, hoe kosten worden verrekend en hoe omgegaan wordt met de inzet van (gewelds)middelen en politiebevoegdheden.

De gemeente Velsen sloot vorig jaar ook een convenant met de andere twee gemeenten in de regio IJmond: Beverwijk en Heemskerk. De doelstellingen zijn minder uitgebreid dan die in de Achterhoek. Het gaat vooralsnog om incidentele samenwerking, niet om structurele. Wel wordt samen op getrokken als het gaat om geweldstrainingen. Er wordt gewerkt met gesloten beurzen.

Bron: toezine.nl.

Laatste nieuws