NL EN
DONEER NU!

Al jaren discussie over bierfiets

21 april 2015

Al jaren discussie over bierfiets De discussie over de bierfiets ging eerst over de veiligheid van het vehikel. De oorspronkelijke rijdende bar was veel te breed. Toen de breedte was aangepast verplaatste die discussie zich naar de luidruchtige berijders van de fiets.

In 2009 was de originele bierfiets, eigenlijk een rijdende bar, een probleem. De bierfietsen van toen waren razend populair en vooral ook groot. Er kwam een rechtszaak van. Volgens de kantonrechter voldeed de speciale fiets niet aan de Regeling Voertuigen. De bierfiets is een fiets, en geen wagen, en mag daarom wettelijk niet breder zijn dan 1,50 meter. Het probleem werd opgelost toen verhuurders bierfietsen verhuurden die niet breder waren dan 1,50 meter. Bovendien werden ook andere veiligheidseisen gesteld. Bestuurders van bierfietsen moesten schriftelijk verklaren dat zij geen alcohol zouden drinken.

Maar toen diende zich een ander probleem aan. De overlast die vooral de berijders van de bierfiets veroorzaakten. Ze reden niet alleen tergend langzaam, ze waren ook luidruchtig en produceerden harde muziek. In maart van dit jaar laaide de discussie opnieuw op omdat de gemeente Amsterdam serieus overwoog de bierfiets uit de binnenstad te weren. In zijn brief aan de gemeenteraad zegt de burgemeester Van der Laan dat er nog steeds teveel overlast is.

Bron: zoeterwoudeonline.nl.

Laatste nieuws