NL EN
DONEER NU!

Marcouch: te vroeg voor alcoholverbod bij voetbalwedstrijden

13 januari 2023

De tijd is "nog niet rijp genoeg" voor een algeheel alcoholverbod bij voetbalwedstrijden. Dat zegt Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem en een van de mede-opstellers van een nieuw plan om voetbalwedstrijden "gastvrij, veilig en toegankelijk" te laten verlopen.

Daarin roepen onder meer burgemeesters, de KNVB, politie en het Openbaar Ministerie op tot een vergunning per voetbalwedstrijd, zodat maatregelen "duidelijk en voorspelbaar" worden "als het toch misgaat" bij een wedstrijd.

Volgends Marcouch is een alcoholverbod voor voetbal "een onderwerp waar we over spreken", maar waar nog niet alle betrokken partijen het over eens zijn. Marcouch ging er niet direct op in welke partijen tegen een alcoholverbod zijn, wel dat de "betrokken partijen voortdurend in gesprek" zijn. Als het gepresenteerde plan voor veilige wedstrijden volgens hem "onvoldoende blijkt, zul je meer moeten doen".

Volgens Marcouch zijn alcohol en drugs "factoren die meespelen bij geweldsescalaties". Marcouch wijst ook op mensen die "zonder problemen een biertje drinken".

Bron: nieuws.nl/

handelingskader-aanpak-ongeregeldheden-rondom-betaald-voetbalwedstrijden.pdfhandelingskader-aanpak-ongeregeldheden-rondom-betaald-voetbalwedstrijden.pdf (130 kB)

Laatste nieuws