NL EN
DONEER NU!

Roosendaal stopt met het gedogen van blurren

14 februari 2017

Roosendaal stopt met het gedogen van blurren De gemeente Roosendaal stopt met deelname aan de pilot blurring na geslaagde bezwaarprocedures van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP en de SlijtersUnie. De 15 deelnemende Roosendaalse zaken die blurren moeten daarmee stoppen. De gemeente gaat handhaven. Dat heeft de burgemeester van Roosendaal vandaag per brief laten weten aan de bezwaarmakers. Hij volgt daarmee het advies van de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Roosendaal.

STAP had verzocht om handhavend op te treden tegen verstrekking van sterke drank (likeuren) tegen betaling door een koffie- en theewinkel. Het ging zowel om het verstrekken voor gebruik ter plaatse als het aanbieden van de mogelijkheid van 'take away'. Ook ontbrak de 18+leeftijdssticker.

De SlijtersUnie had gevraagd om handhavend optreden tegen alle deelnemers aan de blurring pilot. De pilot zou een risico voor de volksgezondheid met zich brengen, terwijl de noodzaak van de pilot niet zou zijn aangetoond.

Zie ook: binnenlandsbestuur.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl