NL EN
DONEER NU!

Relschoppers Rotterdam waren onder invloed van drank en drugs

6 september 2017

Alcohol en drugs hebben een grote rol gespeeld bij de rellen na de wedstrijd tussen Excelsior en Feyenoord op 7 mei. Dat blijkt uit het proces tegen verdachten van de voetbalrellen. Het Openbaar Ministerie eiste tegen de eerste relschoppers die terechtstaan taakstraffen van 180 uur tot 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand.

De rellen in het centrum van Rotterdam braken uit nadat Feyenoord had verloren van plaatsgenoot Excelsior en daardoor die dag nog geen landskampioen werd, tot woede van de supporters.

De politie werd bekogeld met stenen, vuurwerk, blikjes, flessen en verkeersborden en zette zelf het waterkanon in om de honderden relschoppers van de Coolsingel te verdrijven. "Het was een chaos, een waar slagveld", aldus de officier van justitie.

Uiteindelijk zijn op 7 mei in totaal meer dan 100 mensen aangehouden.
Een week na de rellen gold in het centrum van Rotterdam tijdens de wedstrijd tegen Heracles, waarin Feyenoord in eigen huis alsnog kampioen werd, een streng anti-alcohol-regime. Op straat gold buiten aangewezen gebieden een alcoholverbod. Op het Centraal Station werd meegenomen drank in beslag genomen. Die dag waren er geen problemen.

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws