NL EN
DONEER NU!

Burgemeester Apeldoorn staat alcoholgebruik in prehistorisch kamp toch toe

21 maart 2024

De Apeldoornse burgemeester Ton Heerts is door de gemeentelijke bezwaarcommissie stevig op de vingers getikt voor de dwangsommen die hij oplegde aan het prehistorische Hapskamp.

Gasten die daar - verscholen in de bossen - teruggingen naar de oertijd, dronken bier en wijn bij het kampvuur. Geen alcoholvergunning, dus een overtreding van de Alcoholwet, oordeelde Heerts.

Sinds de nederzetting ten westen van Apeldoorn in 1976 werd gebouwd, verblijven er talloze groepen kinderen van basisscholen, om te ervaren hoe het leven in de ijzertijd was. En incidenteel ook groepjes volwassenen. Een faunabeheerder zag dat ze bier en wijn bij zich hadden en stuurde er een buitengewone opsporingsambtenaar op af. "Heeft het Hapskamp een alcoholvergunning? Nee? Dan is dit een overtreding", vond die. "Dit moet direct stoppen!" Heerts legde dwangsommen op.

Het bestuur van Hapskamp liet het er niet bij zitten en deed zijn beklag bij de onafhankelijke bezwarencommissie van de gemeente. Volgens die commissie waren de dwangsommen ten onrechte opgelegd. Zij stellen dat het kamp geen ‘voor het publiek geopende ruimte’ is, wat de burgemeester naar voren had gebracht.

Heerts wil van de kwestie af. Door het advies van de bezwarencommissie over te nemen gaat hij tegen het advies van zijn ambtenaren in. Die raadden de burgemeester aan om de bezwaarcommissie niet te volgen en het op een rechtszaak te laten aankomen. Heerts voelt daar niets voor.

Bron: ad.nl.

Laatste nieuws