NL EN
DONEER NU!

RCC vindt reclames Wijnoutlet.nl misleidend, danwel in strijd met de RVA

16 juni 2017

RCC vindt reclames Wijnoutlet.nl misleidend, danwel in strijd met de RVA In een procedure die de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) had aangespannen tegen Wijnoutlet.nl inzake een drietal advertenties, heeft de Reclame Code Commissie (RCC) op 14 juni jl. uitspraak gedaan.

In haar uitspraak heeft de RCC geoordeeld dat twee van de drie advertenties misleidend zijn voor de consument en om die reden oneerlijk in de zin van artikel 7 van de Nederlandse Reclame Code. Een derde advertentie werd is strijd geacht met artikel 20 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken (RVA). Dit artikel beoogt het stunten met alcoholhoudende drank tegen te gaan.

De voorzitter van de KVNW, Peter van Houtert, is blij met de uitspraak van de RCC. "Het is onacceptabel als branchegenoten consumenten misleiden in hun advertenties. Dit is slecht voor de sector en we zullen ons daar met alle kracht tegen verzetten. We beraden ons op verdere juridische stappen. Het overgrote deel van de wijnhandelaren adverteert op een keurige manier."

Bron: knvw.nl.

Laatste nieuws