NL EN
DONEER NU!

Studentenverenigingen beloven: we zullen verantwoord drinken

30 oktober 2015

Studentenverenigingen beloven: we zullen verantwoord drinken Op 29 oktober heeft de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) zich verbonden aan het Nationaal Programma Preventie: ‘Alles is gezondheid…’. Dit programma is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en heeft als doel een beweging op gang te brengen naar een gezonder en vitaler Nederland. Bij de LKvV zijn 48 studentenverenigingen aangesloten en daarmee ruim 40.000 studenten.

De LKvV zal in het kader van ‘Alles is gezondheid…’ enkele activiteiten ontwikkelen om verantwoorde alcoholconsumptie te stimuleren. Zo komt er een voorbeeld van een alcoholbestuursreglement, een online toets over de medische gevolgen van alcohol en de Drank- en Horecawet, plus een 'Handbook of Best Practices'. En een werkgroep die, vrij vertaald, studentenverenigingen die zich van dit alles niets aantrekken, achter de vodden moet zitten.

Wat er in het alcoholbestuursreglement komt te staan gaat bekeken worden in samenwerking met de STIVA en de Nederlandse Brouwers. Zij betalen voor de campagne onder studenten. Volgens de voorzitter van de LKvV gaat het dan ook meer om bewust omgaan met alcohol, dan om minder drinken.

Bronnen: volkskrant.nl en nederlandsebrouwers.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl