NL EN
DONEER NU!

Reactie KHN op blurring-voorstel VNG

15 september 2017

Reactie KHN op blurring-voorstel VNG De VNG liet vandaag weten er voor te gaan pleiten dat gemeenten de bevoegdheid krijgen om te beslissen of en met welke voorwaarden mengvormen van horeca (met alcohol) en retail is toegestaan. Een slecht idee, vindt Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Robèr Willemsen, voorzitter van KHN, gevraagd naar zijn mening over de eindrapportage van de VNG-pilot en het voorstel van de VNG: "Uiteraard zijn de gemeenten en ondernemers positief over de pilot. Dat was dé reden om mee te doen. Andere partijen is in het kader van de pilot alleen niet om hun mening gevraagd. Wat ons betreft is het een gevaarlijke ontwikkeling om overal alcohol te laten verkopen of schenken, iets wat als het aan de VNG ligt mogelijk wordt gemaakt. En bovendien: het kan toch niet zo zijn dat regels over gezondheid en alcohol in de ene gemeente anders zijn dan in de andere?"

Het voorstel van de VNG kan bijvoorbeeld betekenen dat in de ene gemeente wordt toegestaan dat kledingzaken alcohol mogen weggeven of verkopen, en in de andere gemeente niet. Een gemeente kan bovendien zelf bepalen of er vergunningseisen gelden en of er wel/niet een Verklaring Sociale Hygiëne nodig is.

Bron: lunchroom.nl.

Laatste nieuws