NL EN
DONEER NU!

Amsterdamse horeca tegen versoepeling regels schenken in winkels

10 juni 2015

Een kaasboer die een glaasje port schenkt, mag dat? Een boekwinkel waar je naast de nieuwe Houellebecq ook een glaasje wijn koopt, mag dat? Een kapper waar mannen hun baard kunnen laten trimmen en tegelijkertijd een single malt whisky drinken, mag dat? Het antwoord: nee, dat mag allemaal niet. De Drank- en Horecawet verbiedt winkeliers en de dienstensector een glaasje te schenken in hun pand. Dat is landelijk beleid.

Maar als het aan de Amsterdamse VVD ligt, worden die regels versoepeld. De liberalen willen dat het voor mengformules, winkels die een deel van hun pand gebruiken voor kleinschalige horeca, ook mogelijk wordt rond borreltijd een fles te ontkurken. Ze vinden winkeliersorganisatie MKB Amsterdam aan hun zijde.

Horecaondernemers zien de winkels die hun klanten ook van een natje en een droogje voorzien als oneerlijke concurrentie. Koninklijke Horeca Nederland spreekt van een 'onacceptabel ongelijk speelveld'. Als boekwinkels drank mogen verkopen, dan mogen kroegen ook boeken verkopen, vindt de belangenvereniging voor de horeca.

Bron: parool.nl.

Laatste nieuws