NL EN
DONEER NU!

Alcoholverbod op Paasvee in Schagen

21 maart 2023

Op 29 maart 2023 vindt in Schagen het evenement Paasvee weer plaats. Tijdens dit evenement geldt er een verbod op de verkoop van alcohol. Dit is voor de veiligheid, openbare orde en het beperken van overlast. Het evenement trekt veel bezoekers uit de regio aan en het drinken van alcohol kan de openbare orde verstoren.

De burgemeester van Schagen heeft tijdens het evenement een verbod vastgesteld voor de verkoop van alcoholhoudende dranken vanaf 6:00 uur tot 12:00 uur. Dit verbod geldt voor alle verkooppunten van alcoholhoudende dranken binnen de bebouwde kom van Schagen. Daarnaast is het van toepassing op de horeca, snackbars, supermarkten en detailhandel.

Overigens geldt het alleen voor de verkoop van alcohol, meenemen mag wel. "Dat is niet te controleren", zegt Erika van der Velde van de gemeente Schagen. Hoewel de problemen vaak pas in de loop van de dag ontstaan, heeft Schagen niet overwogen een algeheel verbod in te stellen. "Tot op heden is het altijd goed gegaan", zegt Van der Velde. "En de caféhouders houden het ook in de gaten, zodat het voor iedereen zo leuk mogelijk wordt gehouden."

Er zijn geen extra (veiligheids)maatregelen genomen. Van der Velde: "Niet naar buiten toe, tenminste. Achter de schermen zijn de politie en handhavers wel waakzaam en alert."

Bronnen: nhnieuws.nl en schagen.nl.

Laatste nieuws