NL EN
DONEER NU!

Google stopt met advertenties voor verslavingsklinieken

30 januari 2018

Google stopt met advertenties voor verslavingsklinieken Schimmige constructies in de wereld van afkickklinieken en online marketing hebben Google doen besluiten om een tijdelijke stop in te stellen op Adwords-advertenties voor de verslavingssector.

Mensen die op zoek waren naar een afkickkliniek kwamen niet op een website van een echte kliniek terecht, maar op een marketingwebsite. Zo’n website wekt de suggestie dat het om een echte afkickkliniek gaat, maar in werkelijkheid wordt alleen informatie van de klant verzameld die meteen wordt doorverkocht. De afkickkliniek met de diepste zakken kreeg de gegevens in handen.

In de Verenigde Staten staat dit bekend als ‘patient brokering’. Het is daar in grote delen van het land verboden. Indien het hier verboden zou worden, zou dat grote consequenties hebben voor de afkickklinieken. Die besteden nu een groot deel van hun advertentiebudget aan Adwords-advertenties.

Mogelijk hebben door dit systeem mensen niet de juiste hulp gekregen. Ondertussen verdiende Google er miljoenen euro’s mee.

Bron: emerce.nl.

Laatste nieuws