NL EN
DONEER NU!

Dagelijks één alcoholgerelateerd incident aan boord van Nederlands vliegtuig

27 december 2017

Dagelijks één alcoholgerelateerd incident aan boord van Nederlands vliegtuig Aan boord van Nederlandse vliegtuigen gebeuren per dag ongeveer drie geweldsgerelateerde incidenten. In ongeveer een derde van de gevallen is alcohol in het spel. Dat blijkt uit cijfers die RTL Nieuws heeft opgevraagd bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Dit jaar waren er 985 incidenten met lastige passagiers. Vorig jaar ging het om een vergelijkbaar aantal (988), maar in 2015 waren het er veel minder: 723.

De vakbonden willen dat Schiphol meer doet om te voorkomen dat reizigers dronken aan boord komen. Schiphol is het daar niet mee eens. "Een drankje op het vliegveld hoort erbij", laat de luchthaven in een reactie weten. "Wij zien dat mensen hier verantwoord mee omgaan. Excessief gedrag komt niet veel voor. Dat neemt niet weg dat het bijzonder vervelend is als het gebeurt."

Overigens kan KLM dronken of overlastgevende passagiers weigeren bij de gate. Mocht het hoog in de lucht alsnog uit de hand lopen, dan is de-escaleren het credo. Dus praten, praten, praten. En als zelfs dat niet werkt, zijn er altijd tiewraps aan boord. Ook hanteert KLM een zwarte lijst voor passagiers die het te bont hebben gemaakt.

Bron: rtlnieuws.nl.

Laatste nieuws