NL EN
DONEER NU!

Krimpenerwaard: cafés dicht om 2:00 uur, nieuwe schenktijden kantines

15 februari 2016

De gemeente Krimpenerwaard is van plan om de sluitingstijden van de horeca aan banden te leggen. Er ligt nu een voorstel om de horeca om 2:00 uur te laten sluiten in de hele gemeente Krimpenerwaard.

Het college stelt ook voor om het kantines van (sport)verenigingen toe te staan op trainingsavonden, die veelal doordeweeks zijn, schenktijd te hebben tot middernacht. In het weekend mag alcohol verstrekt worden vanaf één uur voor tot uiterlijk twee uur na een wedstrijd. Daarnaast is er in het voorstel ook rekening gehouden met eventuele oneerlijke concurrentie met de commerciële horeca. Bij bijvoorbeeld bruiloften die in de kantines gevierd worden is het niet meer toegestaan om alcohol te verstrekken. Gaat het nou om bijvoorbeeld een jubileumfeest van de vereniging, dan is het mogelijk voor een club om verruiming van de schenktijd aan te vragen.

Bij Henk Lammertse, voorzitter van voetbalvereniging Spirit, schiet het nieuwe beleid in het verkeerde keelgat. "Een sportvereniging is voor een groot deel afhankelijk van de barinkomsten", aldus de voorzitter. "Door het inperken hiervan kunnen clubs in financiële problemen komen. Gaat de gemeente hierin een rol spelen door bijvoorbeeld huurverlaging?"

Bronnen: krimpen.ijsselenlekstreek.nl en ad.nl.

Laatste nieuws