NL EN
DONEER NU!

Schadeclaim omdat ontheffing café werd ingetrokken op grond van ‘signalen’

3 juni 2022

Schadeclaim omdat ontheffing café werd ingetrokken op grond van ‘signalen’ De gemeente Nunspeet heeft een forse schadeclaim ontvangen vanwege het eerder sluiten van horecagelegenheid De Zaak. Dat vertelt eigenaar en uitbater Harry ten Hove aan Rtv Nunspeet en Omroep Gelderland.

De uitbater stuurt de claim omdat hij schade heeft ondervonden van de beslissing van voormalig burgemeester Breunis van de Weerd om een ontheffing voorlopig in te trekken. De kroeg moest daarop eerder dicht, 01.00 uur in plaats van 04.00 uur.

Volgens de gemeente moest dat omdat er drugs zouden worden verhandeld en gebruikt in de kroeg. Bovendien zou er alcohol worden geschonken aan minderjarigen. Er is echter geen enkele overtreding geconstateerd door een buitengewoon opsporingsambtenaar of politieagent. Volgens de voormalig burgemeester had hij echter wel signalen opgevangen, maar legt hij niet uit welke signalen dit zijn.

Volgens Ten Hove is de sluiting dan ook onterecht. Hij vecht echter de straf niet aan. Hij vraagt ook niet om een voorlopige voorziening. Dat is een apart proces, naast een bezwaar of beroep, waarin een rechter het besluit van de gemeente op kan schorten. In de ogen van Ten Hove neemt ook die optie teveel tijd in beslag.

Bronnen: gld.nl en destentor.nl.

Update: Uit berichten in de media is gebleken dat de gemeente uiteindelijk een schadevergoeding heeft betaald. De hoogte van het bedrag is niet bekend gemaakt.

Laatste nieuws