NL EN
DONEER NU!

Deelnemers Belgische IkPas drinken half jaar later nog steeds minder

5 december 2017

Deelnemers Belgische IkPas drinken half jaar later nog steeds minder De deelnemers aan Tournée Minérale (de Belgische IkPas) drinken een half jaar later nog steeds minder. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Gent.

Waar de ondervraagden vóór de actie nog gemiddeld tien glazen alcohol per week dronken, zijn dat er nu nog maar acht. "Bij de controlegroep, die niet meegedaan heeft aan de alcoholvrije maand, zien we die daling niet", zegt Marijs Geirnaert, directeur van VAD. "De deelnemers zijn door hun positieve ervaringen met Tournée Minérale minder gaan drinken."

Tournée Minérale was begin dit jaar een overdonderend succes: meer dan 120.000 Belgen dronken een maand lang geen alcohol.

Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin: "De eerste editie van Tournée Minérale was een onverhoopt succes. Uit de onderzoeksresultaten blijkt nu dat de campagne ook op langere termijn vruchten afwerpt. Reden genoeg om weer een Tournée Minérale te houden. De actie past in de gezondheidsdoelstelling van de Vlaamse overheid voor de preventie van verslaving en het bijhorend actieplan. Als we de alcoholconsumptie verlagen, kunnen we voor gezondheidswinst zorgen."

Bron: nieuwsblad.be.

Laatste nieuws