NL EN
DONEER NU!

Amsterdam-West verstrekt dit jaar minder horecavergunningen

3 januari 2019

Amsterdam-West verstrekt dit jaar minder horecavergunningen Horecaondernemers met plannen voor een zaak op of om de Hugo de Grootgracht, de Singelgracht, het Zandpad, het Vondelpark, de Schinkel en de Kostverlorenvaart, moeten die in 2019 op de lange baan schuiven.

Stadsdeel West heeft voor dit kalenderjaar een verkapte horecastop afgekondigd, die al van kracht is. Tot het nieuwe bestemmingsplan er is, worden er in een omvangrijk gebied bijna geen nieuwe horecavergunningen verstrekt. Ook niet aan bestaande winkels die willen uitbreiden met of overstappen op horeca.

Oud-West grenst aan de binnenstad en wil voorkomen dat het massatoerisme dat daar aan banden wordt gelegd zich verplaatst. Ter voorbereiding op het bestemmingsplan, dat nog altijd ter inzage op het stadsdeelkantoor ligt, werd vorig jaar met bewoners en ondernemers gesproken.

Uit die gesprekken kwam naar voren dat het woongenot in Oud-West onder druk staat en het winkelaanbod verschraalt, doordat horeca de detailhandel overneemt. Met name in- en om de Hallen zijn in korte tijd veel cafés, restaurants, hotels en koffietenten geopend.

Bron: parool.nl.

Laatste nieuws