NL EN
DONEER NU!

'Say No to Drunks'-campagne gericht op tegengaan van indrinken

11 augustus 2015

'Say No to Drunks'-campagne gericht op tegengaan van indrinken In Liverpool is een pilotproject gehouden gericht op het tegengaan van indrinken, getiteld 'Say No to Drunks'. Onderdeel van dit project was het gebruik van blaastesten door portiers van horecagelegenheden. Verder werd het horecapersoneel geïnformeerd over het verbod op dronken tappen en de handhaving van dat verbod.

Uit onderzoek van het Centre for Public Health van de John Moores University in Liverpool bleek dat voorafgaande aan de pilot, klanten noch horecapersoneel op de hoogte waren van de wettelijke bepalingen m.b.t. doortappen aan dronken personen. Na afloop van de training schonk het horecapersoneel - volgens eigen zeggen - minder vaak aan dronken klanten en waren zij beter in staat “nee” te zeggen. Volgens ongeveer de helft van het horecapersoneel waren er ook minder dronken klanten in de horeca. Het personeel vond het gebruik van de blaastesten makkelijk, maar toch gaven de meesten aan ná de pilot niet met deze blaastesten door te gaan.

Bron: healthyalcoholmarket.com.

say-no-to-drunks-pilot-intervention-evaluation-report-april-2015-3.pdfsay-no-to-drunks-pilot-intervention-evaluation-report-april-2015-3.pdf (1,71 MB)

Laatste nieuws