NL EN
DONEER NU!

Krimpflatie ook bij horecabier

4 mei 2022

Krimpflatie ook bij horecabier Krimpflatie heeft een vlucht genomen in de afgelopen tijd. Fabrikanten rekenen dezelfde prijs maar de inhoud van de verpakking gaat wat omlaag. Ook het glas bier in de kroeg wordt kleiner en zó dat ook de nuchtere bierdrinker het niet door heeft.

Een normaal fluitje bevat 20 centiliter bier. In een vaasje (ook wel bekend als het Amsterdammertje) gaat 25 centiliter, zo is algemeen bekend. Horecaondernemer én glazenmaker Jop Nieuwenhuizen produceert nu fluitjes van 18 centiliter en vaasjes waar maar 20 centiliter in gaat.

Er is geen wettelijke minimumhoeveelheid meer voor een vaasje of fluitje. Van 1982 - 1996 gold een verordening die bepaalde dat een tappils minimaal 200 cl moet zijn!

Bierbrouwer Heineken heeft besloten om de horeca tegemoet te komen en maakt inmiddels ook fluitjes met een inhoud van 18 centiliter. "Ook hebben we het kleintje pils weer teruggebracht. In dat glas gaat 16 centiliter", legt een woordvoerder uit. "Maar, het vaasje wás en blijft 25 centiliter."

Bron: rtlnieuws.nl.

Laatste nieuws