NL EN
DONEER NU!

Meerderheid vindt 0,0‰ voor automobilisten duidelijke grens

29 januari 2020

Wat de meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag van dagblad De Telegraaf betreft, gaat het toegestane alcoholpromillage voor automobilisten naar nul. "Gewoon geen alcohol als je moet rijden. Dan is het duidelijk voor iedereen. Punt", zegt iemand kort en bondig.

Eén op de drie vindt de huidige regeling - een alcoholpromillage van 0,5 (ongeveer 2 glazen bij mannen en 1 glas bij vrouwen) voor ervaren bestuurders - prima. Een glaasje bij de maaltijd in een restaurant moet kunnen, vinden deze respondenten. "Als iedereen zich aan de regels houdt, is het geen probleem", reageert een van hen.

De roep om meer alcoholcontroles is groot, 86% is voorstander. De respondenten hebben geen enkele compassie voor bestuurders met een slok op. "Ook dit weekend weer veel zuiplappen achter het stuur vandaan geplukt. Bij dit soort mensen helpt geen campagne. Controle, controle, controle! Verhoog die pakkans, neem het rijbewijs af, nee, niet tot ze nuchter zijn, maar jaren! En geen excuses, dat ze dat papiertje nodig hebben voor het werk. Bezint, eer gij begint!"

https://www.telegraaf.nl/watuzegt/1342603242/uitslag-stelling-0-0-is-een-duidelijke-grens

Laatste nieuws