NL EN
DONEER NU!

Methanol gevonden in Belgische pop-up zomerbar

15 juni 2017

Methanol gevonden in Belgische pop-up zomerbar Op 5 juni stierf Sarah P. (29) uit Diksmuide aan een methanolvergiftiging na een avondje uit. Ze was onder meer in de Pulobar in Izegem geweest en had wodka-sprite gedronken. Daar is nu methanol gevonden in een fles alcohol.

In overleg met het federaal voedselagentschap FAVV, parket en politie heeft Izegems burgemeester Bert Maertens vandaag de sluiting en verzegeling van de bar bevolen. De zomerbar opende enkele weken geleden in de Ambachtenstraat. De pop-up is aan zijn derde editie toe, na een zomerbar in Ardooie en een winterbar in Kuurne.

Hoe de methanol in de drank terecht is gekomen, wil de Belgische justitie niet zeggen. Methanol is een giftig bijproduct van de gisting van alcohol dat kan ontstaan als drank op een slechte manier is gestookt.

Het gebeurt dat cafébazen hun flessen sterke drank aanlengen met goedkope stooksels die niet zelden door Oost-Europese ‘zwartstokers’ worden aangeleverd. Of dat hier ook het geval was, wordt onderzocht. Speurders willen achterhalen of de flessen in de zomerbar systematisch bijgevuld werden met minderwaardige alcohol. Doel? Meer winst maken.

Bronnen: hkn.be, nieuwsblad.be en rtlnieuws.nl.

Laatste nieuws