NL EN
DONEER NU!

Streep door Holland Heineken House Tokyo

17 maart 2020

Streep door Holland Heineken House Tokyo Voor het eerst sinds 1992 zal er geen Holland Heineken House zijn bij de Olympische Spelen in Tokyo. Dat heeft NOC*NSF besloten naar aanleiding van de gevolgen van de verspreiding van het coronavirus.

De Olympische Spelen zullen - naar het zich nu laat aanzien - doorgang vinden, maar toch zal NOC*NSF de operatie afschalen, aldus Gerard Dielessen, algemeen directeur van het NOC*NSF. "De organisatie van een Holland Heineken House is nu niet te doen. Er zijn investeringen nodig waar te veel risico aan vastzit."

De afgelopen Olympische Spelen was Holland Heineken House de plaats waar medaillewinnaars werden gehuldigd voor de aanwezige Nederlandse fans, bijeenkomsten waarvoor vanzelfsprekend uitgebreid aandacht was in de media.

Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP vindt het feit dat NOC*NSF een streep zet door Holland Heineken House goed nieuws. Wim van Dalen, directeur van STAP: "De reden dat NOC*NSF stopt met het Holland Heineken House heeft te maken met de coronacrisis, maar het past goed binnen de afspraken die gemaakt zijn in het Nationaal Preventieakkoord. In dat kader is besloten dat er een plan zou worden gemaakt om de koppeling tussen sport en alcohol minder vanzelfsprekend te maken. Dit is een mooie eerste stap. Eigenlijk werden onze nationale sporthelden onvrijwillig gebruikt voor bierpromotie, voor de ogen van miljoenen jonge mensen."

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws