NL EN
DONEER NU!

BoB-campagne alleen gericht op rijden onder invloed, niet op alcohol in sportkantines

2 mei 2017

BoB-campagne alleen gericht op rijden onder invloed, niet op alcohol in sportkantines Gisteren is de campagne 'BoB in de sportkantine' weer van start gegaan. De BoB-campagne is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en zijn campagnepartners. Dit zijn provincies, gemeenten, Veilig Verkeer Nederland, TeamAlert, politie, Justitie en de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie, het samenwerkingsverband van Nederlandse producenten en importeurs van bier, wijn en gedistilleerde dranken.

Bram Meijer, de ambassadeur van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland en wethouder in de gemeente Westland, wijst er op dat deze campagne “niet is bedoeld om alles droog te leggen”, maar “om sporters en toeschouwers die na de wedstrijd met de auto, brommer of fiets naar huis gaan, er op te wijzen dat alcohol dan echt uit den boze is."

Meijer: “Een biertje na afloop mag nog steeds, natuurlijk. Ik weet uit eigen ervaring hoe gezellig een derde helft is. Bovendien blijkt de verkoop van alcohol voor verenigingen een belangrijke bron van inkomsten te zijn. Maar drink niet als je moet rijden en spreek vooraf af wie de BoB is."

Bron: ad.nl.

Laatste nieuws