NL EN
DONEER NU!

Zwols café tijdelijk winkel

23 oktober 2020

Zwols café tijdelijk winkel Café De Hete Brij in Zwolle heeft tijdelijk het caféconcept verandert in een winkel. Bij binnenkomst staat een lange tafel in de volle lengte van het café. Erop staan honderden speciaalbieren in alle soorten en maten. Maar niet alleen bier staat er uitgestald; het café verkoopt ook wijnen, koekjes of een kommetje soep.

"Op het moment dat we dicht moesten zijn we gaan brainstormen", legt Petra Dijkstra van het café uit. "Je moet toch wat, en we zijn ondernemers dus hebben volop creatieve ideeën.

Volgens eigenaresse Elles Hetebrij staat dan ook niet zozeer het water, als wel het bier bij de medewerkers aan de lippen. "Want we hebben woensdag flink wat bier op moeten maken, omdat we niks weg willen gooien."

Veel cafés zitten namelijk met een drankvoorraad. Met name speciaalbier is slechts enkele maanden houdbaar. Maar ook daarop heeft het Zwolse café iets bedacht. "Mensen kunnen hier grote flessen tapbier ophalen. Op die manier krijgen we de fusten die we over hebben hopelijk nog op", lacht Dijkstra.

Bron: rtvoost.nl.

Laatste nieuws