NL EN
DONEER NU!

Heineken en AB InBev investeren voorlopig niet in Zuid-Afrika

5 augustus 2020

Twee grote bierbrouwers hebben hun investeringen in Zuid-Afrika uitgesteld. Daar geldt momenteel een alcoholverkoopverbod in verband met de coronacrisis.

Heineken bevestigde deze week de bouw van een nieuwe brouwerij in de regio rond Durban op te schorten. Met de brouwerij was een investering gemoeid van 6 miljard rand, ongeveer 294 miljoen euro.

South African Breweries (SAB), een dochteronderneming van bierconcern AB InBev, kondigde aan uitgaven van in totaal 5 miljard rand in de vernieuwing van brouwerijen te stoppen. Glasfabrikant Consol Holdings, die veel drankflessen produceert, gaat voorlopig niet verder met de bouw van een productiefaciliteit van 1,5 miljard rand.

Voor de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa is het verbod op alcohol een lastig verhaal. Hij beloofde eerder omgerekend tientallen miljarden euro’s aan buitenlandse investeringen binnen te halen, maar ziet nu dat de grote bierbrouwers de hand op de knip houden. De investeringen zijn juist hard nodig nu het Zuid-Afrikaanse ministerie van Financiën een economische krimp van 7,2% voorspelt in 2020.

Bron: businessinsider.nl.

Laatste nieuws