NL EN
DONEER NU!

Hoe later het wordt, hoe meer er gedronken wordt, hoe lastiger het is zich aan de coronarichtlijnen te houden

13 juli 2020

Sinds 1 juli zijn er meer mensen welkom in de horeca, mits de gasten genoeg afstand houden en iedereen een vaste zitplaats heeft. Maar met name in cafés blijkt het moeilijk om die regels te handhaven.

"Een aantal veiligheidsregio's zag dit weekend dat het te druk was in de horeca", zegt een woordvoerder van het Veiligheidsberaad, het samenwerkingsverband van de 25 veiligheidsregio's. "Het is een aandachtspunt voor ons: hoe later het wordt en hoe meer er gedronken wordt, hoe lastiger het is voor mensen om zich aan de richtlijn van anderhalve meter te houden."

Veiligheidsregio's en gemeenten hebben afgesproken dat de horecaondernemers en klanten in eerste instantie zelf verantwoordelijk zijn voor het handhaven van de regels. Mochten cafés stelselmatig de regels overtreden, dan zullen de gemeenten ingrijpen. "We zien dat veel ondernemers zich aan de maatregelen houden en klanten aanspreken als dat nodig is, maar de naleving van de anderhalve meter afstand in de horeca is wel een uitdaging, vooral later op de avond."

Burgemeester Schuiling van Groningen zegt dat er in zijn stad al een aantal boetes zijn uitgedeeld, maar bij de meeste ondernemers blijft het bij een waarschuwing. "Niemand wil, zoals in Leer, als bron van besmetting fungeren." In die Duitse plaats raakten veel mensen besmet na een drukbezocht feest in een restaurant.

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws