NL EN
DONEER NU!

KNMG: Verminder ziekte, door gezamenlijke aanpak ongezonde leefomgeving

5 november 2020

KNMG: Verminder ziekte, door gezamenlijke aanpak ongezonde leefomgeving De artsenorganisatie KNMG heeft 3 speerpunten benoemd voor de volgende verkiezingen. Eén daarvan is “Verminder ziekte, door gezamenlijke aanpak ongezonde leefomgeving”.

De KNMG vraagt de politieke partijen in hun programma’s te zorgen voor aanscherping van de maatregelen om de grootste risicofactoren voor de volksgezondheid aan te pakken: roken, problematisch alcoholgebruik en overgewicht.

De artsen stellen dat de gevolgen van een ongezonde leefstijl beïnvloedbaar zijn. Maatregelen voor preventie en gezondheidsbevordering kunnen gezondheidsschade bij grote aantallen mensen voorkomen of beperken. Dit resulteert in een effectieve kostenvermindering in de zorg, voor nu en in de toekomst. Ongezond gedrag is vaak geen bewuste keuze. De omgeving speelt hierin een zeer belangrijke rol. Om invloed uit te oefenen op alle factoren die een ongezonde leefstijl tot gevolg hebben of in stand houden, is inzet en samenwerking van vele partijen nodig. Een integrale benadering dus. Het Nationaal Preventieakkoord is hiervoor een belangrijke stap in de goede richting.

Artsen hebben de politiek nodig om te zorgen voor een gezonde omgeving. Daarom het pleidooi voor het aanscherpen van maatregelen tegen aanbod en verkoop van tabak, alcohol en ongezonde voeding.

knmg-verkiezingspamflet.pdfknmg-verkiezingspamflet.pdf (8,08 MB)

Laatste nieuws