NL EN
DONEER NU!

Den Helder trekt vergunning in na diverse overtredingen

8 maart 2019

Den Helder trekt vergunning in na diverse overtredingen Het per direct intrekken van de horecavergunning van ’t Wijkhuis in Den Helder is volgens het bestuur van ’t Wijkhuis een maatregel die veel te ver gaat, nu er volgens hen slechts sprake is van een enkele overtreding. Burgemeester Koen Schuiling laat weten dat er toch echt sprake is van een opeenstapeling van incidenten.

Er zijn in zowel 2013, 2016 als 2018 overtredingen geconstateerd. Die betroffen bijvoorbeeld het na de toegestane tijden schenken van alcohol. Bij de laatste controle waren er om vier uur ’s nachts nog bezoekers aan de bar aanwezig. Ook is geconstateerd dat het barpersoneel zelf (te veel) alcohol had gedronken en dat alcohol werd verstrekt voor gebruik buiten het Wijkhuis. Bovendien voldoet, zo meldt een woordvoerder van de gemeente, de vergunning van ’t Wijkhuis niet langer aan de wettelijke vereisten.

"De stichting kan een nieuwe vergunning aanvragen en moet dan net als andere aanvragers aan de wettelijke voorschriften voldoen om die te verkrijgen."

Bron: denhelderactueel.nl.

Laatste nieuws