NL EN
DONEER NU!

Plannen Preventieakkoord over alcohol en roken stuiten op verzet bij coalitie

1 november 2018

Plannen Preventieakkoord over alcohol en roken stuiten op verzet bij coalitie Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) gaat te hard in zijn strijd tegen roken, alcohol en overgewicht. Dat vinden de regeringsfracties VVD, CDA en D66. Alleen de kleinste regeringspartij ChristenUnie staat helemaal achter partijgenoot Blokhuis, bevestigen ingewijden tegen RTL Nieuws.

Als het aan Blokhuis ligt, zou de prijs van een pakje sigaretten de komende jaren moeten stijgen tot 10 euro per pakje. Verder wil Blokhuis een einde maken aan het stunten met de prijs van alcohol en zou frisdrank zonder suiker goedkoper moeten worden dan frisdrank met. Het voornemen om de accijns op alcohol elk jaar te verhogen is volgens ingewijden inmiddels weer geschrapt.

Toen Blokhuis een paar weken geleden zijn akkoord in de ministerraad wilde laten behandelen werd hij teruggefloten. Zijn collega's eisten van hem dat hij ook steun voor zijn plannen vergaart bij de coalitiefracties. Vooral zijn plannen om het alcoholgebruik te verminderen stuiten op verzet. Ingewijden wijzen er op dat de bedoeling was dat 'problematisch' alcoholgebruik zou worden bestreden. "De staatssecretaris pakt nu iedereen die een glaasje wil drinken en dat kan niet de bedoeling zijn", zegt een betrokkene.

Bron: rtlnieuws.nl.

Laatste nieuws