NL EN
DONEER NU!

Amsterdam casht met boetes voor overtreden alcoholverbod

11 augustus 2017

Amsterdam casht met boetes voor overtreden alcoholverbod De drooglegging van de openbare ruimte in grote delen van de binnenstad van Amsterdam heeft de gemeente geen windeieren gelegd. Sinds 1 januari 2016 zijn er bijna 3.100 boetes voor het nuttigen van alcohol in alcoholvrije gebieden uitgeschreven door handhavers. Een prent kan in zo’n gebied worden uitgeschreven aan eenieder die aangebroken flessen of blikjes drank bij zich draagt. Zowel bezit als gebruik zijn verboden.

Het alcoholverbod wordt ingezet om problemen aan te pakken op plaatsen waar groepen alcoholverslaafden, zwervers of hangjongeren structureel met alcoholgebruik samenhangende overlast veroorzaken, zoals luid praten en schreeuwen, lastigvallen en intimideren van voorbijgangers, onderlinge ruzies en vechtpartijen, vervuiling van de omgeving en wildplassen.

De handhavers zien dat het alcoholverbod positieve vruchten afwerpt: zo neemt overlast van zatlappen volgens de gemeente zichtbaar af op plaatsen waar ook gehandhaafd wordt.

Bron: telegraaf.nl.

Laatste nieuws