NL EN
DONEER NU!

Raad van State: SlijtersUnie niet ontvankelijk, want ander marktsegment

2 mei 2018

Raad van State: SlijtersUnie niet ontvankelijk, want ander marktsegment Er is onvoldoende bewijs dat in de vestiging van Sligro in Den Bosch bedrijfsmatig sterke drank wordt verstrekt aan particulieren (het marktsegment van de slijters die de SlijtersUnie vertegenwoordigt). Het handhavingsverzoek van de SlijtersUnie is daarom niet-ontvankelijk. Dat bevestigt de Raad van State in hoger beroep.

De zaak draait om een handhavingsverzoek van de SlijtersUnie. Deze slijtersvereniging is van oordeel dat de Sligro te ruim pasjes verstrekt, waardoor niet alleen bedrijven, maar ook particulieren sterke drank kunnen kopen. Ook wordt er daar de mogelijkheid geboden om wijn te proeven. Dat handhavingsverzoek was afgewezen door de burgemeester van Den Bosch. Later oordeelde de rechter dat de SlijtersUnie niet-ontvankelijk moest worden verklaard. Daartegen is de SlijtersUnie in beroep gegaan.

De Raad van State is het in hoger beroep eens met de rechter in Oost-Brabant, met als argument dat de slijters die de SlijtersUnie vertegenwoordigt in een ander marktsegment werkzaam zijn (namelijk verstrekken van sterke drank aan particulieren) dan de Sligro (die verstrekt aan bedrijven). De SlijtersUnie heeft in haar verzoek geen concrete aanknopingspunten gegeven op grond waarvan het aannemelijk is dat bij de Sligrovestiging in Den Bosch sterke drank aan particulieren wordt verkocht. De SlijtersUnie is volgens de Raad van State dus terecht niet-ontvankelijk verklaard.

Bron: rechtspraak.nl.

Laatste nieuws